Четвер, 28.03.2024, 14:26
                    
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


Новини порталу українських офіцерів.


Наша кнопка



Код кнопки

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Січень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
 
Головна » 2012 » Січень » 14 » Голова СОУ відповів на питання порталу українських офіцерів.
21:04
Голова СОУ відповів на питання порталу українських офіцерів.

Під час різдвяних свят портал українських офіцерів запропонував Голові Всеукраїнської організації Спілки офіцерів України, Народному депутату України 2-го скликання, полковнику В’ячеславу Білоусу відповісти на питання, які ,з точки зору порталу, найбільш цікаві на початку нового 2012 року.

1. Чим вам запам’ятався 2011 рік ?

Відзначенням 20 річниці від дня створення СОУ, – організації, яка стояла і продовжує стояти на захисті національних інтересів України.
Шкода, що керівництво України, Міністерства Оборони України не використовує потенціал СОУ для вдосконалення військового будівництва.
Але саме завдяки офіцерам – патріотам відбулися ЗСУ, тому всі проблеми військових на першому місці в нашій організації:
- Це вдосконалення воєнної організації України
- Правовий захист військовослужбовців, ветеранів та членів їх сімей.
- Військово – патріотичне виховання молоді.
Якщо говорити про загальний розвиток, то необхідно відмітити, що відхід людини від Заповідей Творця , Християнських цінностей і створення суспільства споживачів призводить до катастроф моральних і матеріальних (землетруси в Японії та інших країнах, трагедії в Норвегії, Бельгії…), цей ряд можна продовжувати.
Зазначене відноситься і до України. Парламентська більшість створює закони, які мало хто виконує, включаючи самих законодавців. І не треба тішити себе тим, що Європа нам допоможе..

2. Яка позиція СОУ щодо протестів "афганців”, "чорнобильців”… , що відбулися у 2011 році з приводу відміни пільг ? Що необхідно змінити, щоби запобігти кризовим явищам в Україні у наступному 2012 році?

СОУ категорично проти вживання слова «пільги». Наголошую, що пільга – це перевага в будь-чому. Ми говоримо про те, що військові, які виконували обов’язки по захисту України, учасники ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, до цього часу не мали і не мають пільг.
За ризики життям та здоров’ям суспільство надає цим категоріям громадян мінімальну матеріальну компенсацію.
На нашу думку, виконання зобов’язань влади перед громадянами, окрім юридичної відповідальності, має і велике виховне значення. Молоді люди мають знати, що захисник рідної землі, людей повинен також бути захищеним. В інший спосіб підняти престиж захисника Батьківщини дуже важко.
Щодо конкретного питання, то члени СОУ брали активну участь у акціях протесту проти порушення законних прав громадян і підтримували цей рух. Разом з тим ми бачимо, що організатори акцій проголошували надзвичайно радикальні цілі, але наслідки виявились не продуманими до кінця. Більш того ми пропонуємо і вимагаємо від влади забезпечувати права не тільки зазначених категорій громадян, а і всіх, хто захищав Україну, боровся за її Незалежність. В першу чергу необхідно визнати юридично борцями за волю України воїнів УПА . Не зробили це на жаль і представники більшості «помаранчевого» парламенту і «біло-голубого» – «червоного». Цих людей залишилось дуже мало, і більшість громадян знають і визнають УПА воюючою стороною у Другій Світовій війні.
А ось «партійні депутати» цього зробити не можуть. Це несправедливо. Колись Український Парламент це зробить, але щоби не було запізно. Думати треба про живих, а не про мертвих…
1. Навернення до Бога, Християнських цінностей, але не ритуально-показових, а істинних…
Те, що провіщав Ніцше, справдилося. «Воля до влади» заповнила вакуум моральних цінностей, який утворився у ХХ ст. і розширюється великими темпами у ХХI ст.. На індивідуальному рівні «воля до влади» реалізується у прагненні до автономного існування й відкидання усіх моральних цінностей. На суспільно – корпоративному рівні про реалізацію пророцтва Ніцше свідчить піднесення історичних фігур Гітлера, Сталіна.., та, й муки зростання сучасних країн як Заходу, так і Сходу.
Раніше про це застерігав М.В.Гоголь вустами відомого персоналу з «Вечорів на хуторі біля Диканьки» : «… Вакула продай душу..». Зверніть увагу не золото, нафту, землю, зброю, таємницю, а саме душу. Продавши душу, все інше людина віддасть сама…
Про це влучно сказав К.С.Льюіс: «По правді чарівна угода: віддаєш душу, натомість отримуєш владу. Але коли ми розлучаємося зі своїми душами, тобто із самим собою, то вручена влада не належить нам. Власне, ми перетворюємося на рабів, слухняних маріонеток того, кому віддали свої душі..»
Яскравий приклад Б. Наполеона, який після своїх походів потрапив у друге заслання й написав у свої спогадах: «А все таки світом керує Бог і Правда…», а він до цього думав і переконував інших, що світом керує надлюдина – імператор Наполеон. Трон і ешафот повинні бути поруч.

2. Політика міри: обмеження члена партії, депутата ВРУ на участь у виборах двома термінами, зміна виборчої системи: рівні можливості для партій (члени партій складають 2-3% населення України) і для громадян України (97% реалізації свого Конституційного права активного – обирати, пасивного – бути обраним…), ухвалення Закону України « Про Президента України», де передбачити не тільки права глави держави, але і порядок імпічменту, процедуру призначення спеціального прокурора.

3. Економіка міри: в гармонії з природними можливостями Землі.. Коли метою діяльності підприємства буде не виключно отримання прибутку, а на рівні держави -ВВП. Необхідно, щоби підприємство забезпечувало людей відповідної території відповідними продуктами та матеріалами, також на рівні держави конституційного (сучасної Конституції) справедливого і неупередженого розподілу бюджету…
Підсумовуючи сказане, необхідно відзначити, що кожному з нас треба навчитися судити себе самих (як писав Антуан де Сент-Экзюпери «Маленький принц»), а також Лев Толстой в своєму творі «Воскресение» сказав: – "Ему ясно стало теперь, что всё то страшное зло, которого он был свидетелем в тюрьмах и острогах, и спокойная уверенность тех, которые производили это зло, произошло только от того, что люди хотели делать невозможное дело: будучи злы, исправлять зло.
Порочные люди хотели исправить порочных людей и думали достигнуть этого механическим путем…
То же самое делаем мы, … живя в нелепой уверенности, что мы хозяева своей жизни, что она дана нам для наслаждения”. Сьогодні про це пише Кирило Тур на сайті Українська правда в статті «Облиш зовнішнього Януковича», і особливо про це наголошується у зверненні трьох українських церков «Звернення традиційних Українських Церков до вірних та до всіх людей доброї волі з нагоди двадцятиліття референдуму на підтвердження Акту проголошення незалежності України» від 1.12.2011 року, яке опрацьоване представниками Української Православної Церкви, Української Православної Церкви Київського Патріархату та Української Греко-Католицької Церкви і оприлюднене у присутності Глав і представників цих Церков на зустрічі 1 грудня 2011 року.

3. Які завдання, проблеми будуть важливими для СОУ в 2012 році?
Перш за все виконання Статутних завдань, підготовка до чергового з’їзду СОУ, а також участь членів СОУ у виборах до Верховної Ради України.

Петро Лисенко, полковник, керівник порталу українських офіцерів.

Прес-служба СОУ.

Переглядів: 692 | Додав: Spilka_OU | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
www.krosou.at.ua © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz