П`ятниця, 29.03.2024, 16:32
                    
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


Новини порталу українських офіцерів.


Наша кнопка



Код кнопки

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Липень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
 
Головна » 2012 » Липень » 16 » П.Лисенко почав давати свідчення ЩОДО НЕДОПУЩЕННЯ ШТУЧНОГО СТВОРЕННЯ УМОВ ДЛЯ ЗМІНИ СТАТУСУ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ЯК ДЕРЖАВНОЇ У МІСТІ КРИВИЙ РІГ
19:23
П.Лисенко почав давати свідчення ЩОДО НЕДОПУЩЕННЯ ШТУЧНОГО СТВОРЕННЯ УМОВ ДЛЯ ЗМІНИ СТАТУСУ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ЯК ДЕРЖАВНОЇ У МІСТІ КРИВИЙ РІГ
Замість вступу

Ще до 5 червня 2012 року я як громадянин України і житель українського міста Кривого Рогу був сильно стурбований намаганнями штучної більшості депутатів Верховної Ради України прийняти Закон України «Про основи мовної політики…». Бо вже тривалий час у Кривому Розі спостерігав, як керівники місцевої влади (міський голова, голови виконкомів районних у місті рад) під час загальноміських і районних заходів виступають із промовами і зверненнями не державною мовою. Тим самим, у супереч Українському законодавству, самі створюють умови для пониження статусу української мови як державної у Кривому Розі. А з прийняттям того закону те штучне пониження статусу мови буде видаватися місцевим керівництвом як вимога до всіх працівників держустанов і органів місцевого самоврядування.

Не треба мати великої освіти, щоб зробити висновок про те, що пониження статусу української мови як державної в регіонах України несе пряму загрозу Українській державі й суверенітету країни. Тому, не маючи фізичної можливості виїхати до Києва для участі в заходах проти прийняття такого закону, вирішив, що як український громадянин, де б я не перебував у даний час, мушу докласти зусиль задля того, щоб українська мова (як основний державо-утворюючий чинник) не понижувалася у статусі. А у Кривому Розі, де живу я і моя сім’я, - для мене це повинно стати щоденним обов’язком. Як, наприклад, щоденні гігієнічні заходи для нормальної людини.

Згодом мені стало відомо, що я не один такий у Кривому Розі. І запропонував зустрітися біля будівлі Криворізької міськради з ранку 5 червня для того, щоб поділитися стурбованістю і поговорити про те, що ми можемо як українські громадяни зробити тут у Кривому Розі з тією метою, аби статус української мови як державної не понижувався керівництвом міста штучно, а навпаки: суттєво зміцнювався. Підготував проект листа до міського голови Кривого Рогу з цього приводу, щоб на ранок 5-го червня бути біля фонтану, який освіжає вигляд будівлі міськради.

ДАЛІ НАДАЮ СВОЇ ПОЯСНЕННЯ (СВІДЧЕННЯ)
носію суверенітету і єдиному джерелу влади в Україні - народу, який здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування, ПРО ВЧИНЕНІ МНОЮ ТА ІНШИМИ УКРАЇНСЬКИМИ ГРОМАДЯНАМИ КРИВОГО РОГУ ДІЇ ЩОДО НЕДОПУЩЕННЯ ШТУЧНОГО СТВОРЕННЯ УМОВ ДЛЯ ЗМІНИ СТАТУСУ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ЯК ДЕРЖАВНОЇ У МІСТІ КРИВИЙ РІГ МІСЬКИМ ГОЛОВОЮ КРИВОГО РОГУ ПІД ЧАС ЙОГО ПУБЛІЧНИХ ВИСТУПІВ.


Частина перша.
Підписали і передали лист від громадян до виконкому міськради


Як і очікував, - прийшов не один. Кожний громадянин у свій спосіб висловлював і демонстрував своє обурення ставленням влади до української мови взагалі і у Кривому Розі зокрема.


Хтось написав слоган, хтось розгорнув державний прапор...


Підійшли працівники муніципальної гвардії, - " Что ето за акція?" Відповідаю:"Це не акція. Це громадяни Кривого Рогу стурбовані і спілкуються. Я, наприклад збираюсь передати листа міському голові Кривого Рогу. Якщо інші підпишуть, то це буде колективний лист."


Кожний хто прочитав листа залишив свій підпис під ним та необхідні дані, згідно законодавства про звернення громадян.


Коли я пішов передавати листа, то всі разом пішли разом зі мною. Будь-що можна говорити про цю дію, але відверто свідчу про те, що ніяка партійна чи громадська організація нас до цього не підштовхували. Окрім, звичайно, - дій влади, що порушують наші конституційне право жити в своїй Українській державі і користуватися української мовою як державною.

Ось відео про те як ми передали свого листа міському голові Кривого Рогу Ю.Г.Вілкулу і як представник відділу з питань внутрішньої політики виконкому Криворізької міської ради прийняв у нас його і гарантував, що кожний з нас отримає відповідь.
http://youtu.be/F9T6w5J9Xqs
 

В листі ми просили: "Спираючись на викладене, ми звертаємося до Вас як до вищої посадової особи у структурі виконавчої гілки державної влади у нашому місті, яка діє лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, передбачені Конституцією і законами України, терміново вжити відповідних заходів щодо забезпечення розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя на всій території міста Кривий Ріг."



Перш ніж іти у своїх справах. ми вирішили не обмежуватися тільки цим листом, а почати в різний спосіб збір підписів за українську мову як державну у місті Кривому Розі. Одним з таких способів стала ця петиція в інтернеті.



Частина друга
Пошуки відповіді


Минув місяць і ще п'ять днів, але відповіді ніхто з нас так і не отримав.
Натомість мешканці Кривого Рогу побачили на своїх телеекранах, як в ефірі Криворізької регіональної державної телерадіокомпанії «Криворіжжя» їх "поздравляєт с большим праздніком с дньом констітуціі - констітуціі Украіни..." міський голова , нагадавши при цьому, що "человек должен жить по совєсті, а страна - согласно прінятой констітуціі" (кого він уявляв собі під цими поняттями, можна тільки здогадуватися) і побажав пам’ятати " нє только о своіх правах, но і о своіх обязанностях".
http://youtu.be/5UZyxNxo-3s


10 липня 2012 року

Почав телефонувати на робочі номери міського голови. Після тривалих телефонних перипетій (в основному мені відповідали не державною мовою) дочекався того, що Надія Косяк (працівник виконкому) пообіцяла з'ясувати долю відповіді на наше звернення.
Ось відео про ці перипетії

http://youtu.be/XuywdZwfYcw

10 липня 2012 о 14:00 узнав долю відповіді. Зі слів Н.Косяк,- її надіслали 20 червня тільки Налужному В.Д., який першим поставив свій підпис. На моє прохання вона зачитала відповідь. Ось відео про це.
http://youtu.be/nCymzgXhiv0


З того, що почув, я зрозумів, що офіційно оригінал відповіді не отримаю і що зміст відповіді складено не по суті нашого звернення. Після цього повідомив Налужному Володимиру Дмитровичу, який теж не отримував відповіді. Він погодився разом зі мною 11 липня 2012 року прийти для отримання відповіді в кабінет №111 виконкому Криворізької міськради.

Частина третя
Отримали... не по суті... не від того кому писали.. і не відповідь?


11 липня 2012 року ми (Петро Лисенко, Володимир Налужний і Олекса Казаков) в призначений час були біля кабінету №111 в приміщенні виконкому Криворізької міськради. Але кабінет був зачинений. Тож довелося чекати 40 хвилин.
Ось відео.

http://youtu.be/uswPE-6o1_E


О 10:40 зустріч відбулася (дивіться відео)
http://youtu.be/X-3coqQ8e2M

- і ми змогли отримати ксерокопію відповіді на ім'я Налужного В.Д. за підписом керуючого справами виконкому міської ради О.Шовгеля. Ось таке





Можливо, після розмови в кабінеті №111 у приміщенні виконкому Криворізької міськради ми дочекаємося на свої офіційні адреси за місцем реєстрації як українські громадяни офіційну відповідь (кожний - свій примірник за підписом відповідальної особи і по суті).

За великим рахунком, закон дозволяє це зробити.

Він говорить так:"Якщо в місячний термін вирішити порушені у зверненні питання неможливо, керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник встановлюють необхідний термін для його розгляду, про що повідомляється особі, яка подала звернення. При цьому загальний термін вирішення питань, порушених у зверненні, не може перевищувати сорока п'яти днів."

Сорок п'ять днів від дня вручення (5 червня 2012 року) листа посадовій особі відділу з питань внутрішньої політики виконкому Криворізької міськради на ім'я міського голови Кривого Рогу ВілкулаВ.Г. збігає 20 липня 2012 року.

Хтозна, може саме зараз "керівник відповідного органу, підприємства, установи, організації або його заступник" відсилає нам відповідь по суті.

Петро Лисенко.
м.Кривий Ріг.

Далі буде.

http://zampolit.at.ua/publ/milna_opera_vid_krivorizkogo_vikonkomu/3-1-0-30
Переглядів: 596 | Додав: Spilka_OU | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
www.krosou.at.ua © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz