Четвер, 28.03.2024, 18:35
                    
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


Новини порталу українських офіцерів.


Наша кнопка



Код кнопки

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
 
Головна » 2012 » Квітень » 12 » Під час відзначення 20-річчя ВМС України в Севастополі Криворізька СОУ поширила ділові контакти. (+фоторепортаж Віктора Хоменка)
13:00
Під час відзначення 20-річчя ВМС України в Севастополі Криворізька СОУ поширила ділові контакти. (+фоторепортаж Віктора Хоменка)
7-8 квітня 2012 року у Севастополі відбулися громадські заходи з нагоди 20-річчя відродження Військово-Морських Сил України у яких взяла участь делегація Спілки офіцерів України на чолі із Головою СОУ Народним депутатом України ІІ скликання полковником В'ячеславом Білоусом . До складу делегації було запрошено і голову Криворізької організації СОУ полковника Петра ЛИСЕНКА.

7 квітня делегація взяла участь в урочистій церемонії на території штабу командування ВМС де відбулося відкриття реконструйованої Памятної стели, на якій викарбувані прізвища делегатів ІІІ-го з'їзду СОУ, членів організаційної групи по створенню ВМС України - військовослужбовців флоту, які першими склали присягу на вірність українському народу і створювали ВМС України. Представники командування, ветерани флоту поклали до підніжжя стели квіти, а завершилась церемонія урочистим маршем підрозділу почесної варти.

Після цього у клубі штабу командування під час урочистого зібрання Голова СОУ полковник В.БІЛОУС оголосив привітання Спілки офіцерів України військовим морякам і рішення проводу СОУ про нагородження командувача ВМСУ адмирала В.МАКСИМОВА вищою нагородою СОУ "ХРЕСТ ЗАСЛУГИ"з позолотою" та першого заступника командувача ВМСУ віце-адмірала С.Єлісєєва медаллю "20 РОКІВ СОУ".

8 квітня делегація СОУ взяла участь в автопробігу на честь 20-річчя відродження Військово-морських Сил України вулицями міста Севастополь від пам'ятника родоначальнику українського військового флоту гетьману Сагайдачному до площі Нахімова. Захід розпочався освяченням верби за участі священників різних конфесій, а завершився покладанням квітів до Вічного вогню біля Меморіалу героїчним захисникам міста у 1941-1942 роках і памятного знаку 10 років Військово-Морським Силам України.

В автопробігу, організованому міською організацією Спілки офіцерів України і Радою ветеранів Військово-морських сил України, взяли участь близько 15 автомобілів, на першому з яких їхали перший командувач ВМС України (у 1992-1993 роках) віце-адмірал Борис Кожин і голова Спілки офіцерів України полковник В'ячеслав Білоус.

На автомобілях були закріплені Державні прапори України, прапори ВМС. Спілку Офіцерів під час руху колони автопробігу представляв прапор Криворізької організацій СОУ.

Згідно з планом святкування під час відвідування кораблів Центру морських операцій Військово-морських сил делегації Спілки передала українську літературу та відеодиски з фільмами про історію українського військового флоту екіпажам.

Після екскурсії до Військово-морського музею України, в його приміщенні відбулося засідання круглого столу з питань стану та перспектив розвитку ВМС. Підсумком став спільний висновок учасників про негайну потребу формування державної стратегії розвитку ВМС України на основі морської політики України як морської держави. На думку учасників, СОУ вже 25 квітня під час парламентських слухань на тему: "Про стан та перспективи розвитку Воєнної організації та сектору безпеки України" повинна окрім загально визначених пропозицій зробити окремий наголос на необхідності вирішення проблем ВМСУ та рекомендувати всім компетентним інституціям приступити до негайного їхнього вирішення.

Як представник української військово-патріотичної громади Криворіжжя він також зустрівся із Головою координаційної ради козацьких старшин українських козацтв міста Севастополь, отаманом Корсуньського (Севастопольського) морського куреня МГО Українського козацтва Тимуром Баротовим. Під час зустрічі було узгоджено подальшу міжрегіональну співпрацю щодо інтегрування і розвитку спільних проектів військово-патріотичного напрямку між Кривим Рогом і Севастополем.



Спільне фото учасників автопробігу біля пам'ятника родоначальнику Українського військового флоту гетьману Петру Канашевичу-Сагайдачному (на світлині голова Криворізької СОУ полковник Петро Лисенко (другий зліва) з прапором КРО СОУ)




Фоторепортаж Віктора Хоменка про автопробіг до 20-річчя ВМСУ, відвідування кораблів та музею ВМСУ





























В музеї ВМСУ з прапором ВМСУ


Під час проведення круглого столу"20 років ВМС України: стан та перспективи розвитку” заступник голови Севастопольської організації СОУ капітан ІІ рангу Тимур Баротов демонструє прапор ВМСУ, який вперше був піднятий у важкі часи відродження ВМС України на кораблі "Гетьман Сагайдачний" (5 жовтня 1990 року корабель закладений як сторожовий корабель «Кіров». Вступив в лад 2 квітня 1993 року і 4 липня 1993 року підняв військово-морський прапор України.),Спочатку (до липня 1994 року) носив бортовий номер «201», потім «U — 130». Перекласифікований у фрегат. Нині — флагман ВМСУ.



Світлини Віктора Хоменка.



Переглядів: 585 | Додав: Spilka_OU | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
www.krosou.at.ua © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz