Четвер, 28.03.2024, 19:30
                    
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


Новини порталу українських офіцерів.


Наша кнопка



Код кнопки

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Серпень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
 
Головна » 2012 » Серпень » 15 » ПРО ЗАСАДИ ДЕРЖАВНОЇ МОВНОЇ ПОЛІТИКИ. ЗАЯВА СОУ.
01:19
ПРО ЗАСАДИ ДЕРЖАВНОЇ МОВНОЇ ПОЛІТИКИ. ЗАЯВА СОУ.
З А Я В А
ПРО ЗАСАДИ ДЕРЖАВНОЇ МОВНОЇ ПОЛІТИКИ


Офіційне підписання і оприлюднення Закону України «Про засади державної мовної політики» визвало обурення серед членів Спілки офіцерів України, офіцерського складу Збройних Сил України та інших військових формувань.
Спілка офіцерів України наголошує, що засади державної мовної політики визначені у ст. 10,11,53,54 Конституції України, рішенні Конституційного суду України від 14 грудня 1999 року (№ 10 рп\99 у справі про офіційне тлумачення положень ст. 10 Конституції України). А ст..92 Конституції України визначає, що законом лише встановлюється «порядок застосування мов». Неконституційність зазначеного закону очевидна.
У розпорядженні Спілки офіцерів України є офіційні висновки щодо неконституційності Закону «Про засади державної мовної політики» від :
- Головного науково-експертного управління апарату Верховної Ради України;
- Профільного Комітету Верховної Ради України з питань культури і духовності;
- Національної академії наук України;
- Інституту Української мови України;
- Інституту держави і права ім. В.М.Корецького;
- Академії наук вищої школи України;
- Інституту політичних і етнонаціональних досліджень ім. І.Ф.Кураса;
- Комітету Верховної Ради України з питань бюджету.
Окрім того, негативний висновок щодо закону, незважаючи на підпорядкованість по владній вертикалі, надали:
- Міністерство фінансів України;
- Міністерство юстиції України.
Є також застереження Європейської комісії Ради Європи «За демократію через право» (Венеціанська комісія), Верховного комісара ОБСЄ у справах національних меншин Кнута Воллєбека стосовно контрпродуктивного, дестабілізуючого, роз’єднуючого характеру зазначеного законопроекту.
20 червня 2012 року в Комітеті Верховної Ради України з питань культури і духовності, відбулися слухання щодо проекту цього закону.
На слуханнях був присутній В.Колісніченко, якому було надано право для співдоповіді. Більш ніж 50 представників державних установ та громадських організацій підтвердили що законопроект (№ 9073) не відповідає Конституції України і ні один з учасників слухань не підтримав його. За оцінками експертів вартість цього закону близько 20 млрд. грн. з бюджету України.
Отже, у «партійних» депутатів України, з провладної більшості були всі правові підстави для відхилення зазначеного законопроекту, а у Президента України для застосування права вето (не підписувати закон).

Депутати від провладної більшості так поспішали, що припустилися помилок, яких і Президент України не помітив.
В тексті закону 17 разів є посилання на ч.3 ст.8, в якій повинні бути зазначені критерії регіональних мов чи мов національних меншин. Але чомусь ці критерії вказані в ч.3 ст.7 так званого закону.
Вибори до Верховної Ради України, жага до влади любою ціною, взяли верх над здоровим глуздом, національними інтересами України.
Утаємничена політика «поділяй і володарюй», коли спочатку намагаються розколоти суспільство, а потім виступити в ролі миротворця, не надасть бажаних результатів будь кому.
Спілка офіцерів України засуджує безвідповідальні дії політиків і розцінює надання державного статусу російській мові, прихованим приводом для процесів розшматування України (відокремлення певних її частин), а це вже цілісність України, це питання державної безпеки України.
Ми бачимо осміювання держави, приниження української мови, нашого народу, культури, послаблення нашого міжнародного престижу у світі.
І ким ?
Державними службовцями найвищого рангу – обов’язок яких є служба Україні, захист мови та культури.
Впровадження російської мови в дійсності зводиться до обов’язкового викладання починаючи з дитячого садка.
Невже можна вважати що наші діти настільки добре володіють українською мовою, щоби дозволити собі багатоміліардні асигнування у розвиток російської мови.
Державна мова сприяє соціокультурному скріпленню і саме в цьому розумінні інформаційна війна, розв’язана проти Української Нації є одним із головних чинників загрози національній безпеці.
Спілка офіцерів України вважає що суттю державної мовної політики повинно бути надання громадянам України, які раніше були русифіковані, позбавленні змоги чи мотивації знати природну мову спілкування на території України, можливості вільно опонувати мову держави, громадянами якої вони є.
Багато людей, які не досконало володіють українською мовою, однак пов’язують свою долю саме з Україною: з її історією, культурою.
Жодними антиконституційними законами ніхто не зможе зупинити розвиток української державної мови.
В цьому році, у м. Одесі, 52% батьків першокласників віддали своїх дітей до україномовних шкіл.

СПІЛКА ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ
ЗАКЛИКАЄ СВОЇХ ЧЛЕНІВ, НАШИХ ПРИХИЛЬНИКІВ І ВСІХ НЕБАЙДУЖИХ ГРОМАДЯН:

НЕ ПІДТРИМУВАТИ

НА ВИБОРАХ ДО ВЕРХОВНОЇ РАДИ УКРАЇНИ

ПРЕДСТАВНИКІВ ПРОВЛАДНОЇ ПАРЛАМЕНТСЬКОЇ БІЛЬШОСТІ !


ГОЛОВА СПІЛКИ ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ
НАРОДНИЙ ДЕПУТАТ УКРАЇНИ ІІ СКЛИКАННЯ

ПОЛКОВНИК  В.БІЛОУС


Прес-служба СОУ





Переглядів: 585 | Додав: Spilka_OU | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
www.krosou.at.ua © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz