Вівторок, 16.04.2024, 21:42
                    
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


Новини порталу українських офіцерів.


Наша кнопка



Код кнопки

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
 
Головна » 2010 » Квітень » 6 » Нова влада закриває прогалини… військовослужбовцями і пенсіонерами
11:35
Нова влада закриває прогалини… військовослужбовцями і пенсіонерами
        Уряд України розглядає можливість зниження дефіциту Пенсійного фонду шляхом збільшення пенсійного віку для військовослужбовців і жінок.
        Відповідно до доручення віце-прем’єр міністра України Сергія Тігібка Міністерство праці та соціальної політики України надіслало всім силовим структурам України письмове доручення підготувати і надати Кабінету Міністрів пропозиції щодо змін в законодавстві в частині пенсійного забезпечення військовослужбовців та осіб рядового і керівного складу. Такі дії були викликані фантастичним дефіцитом Пенсійного фонду та рекомендаціями Світового банку ─ "головного кредитора України”. За словами новопризначеного міністра фінансів Федора Ярошенка, загальний дефіцит пенсійного фонду за I квартал склав 29,8 млрд. грн., при потребі в 44,5 млрд. грн.
        Лист направлений в силові структури, містить додаток який в якому вказані урядові пропозиції щодо скорочення пенсійних витрат. Перелік запропонованих шляхів "скорочення видатків” просто вражає.
        Зокрема запропоновано обмежити пенсії працюючих пенсіонерів — до 50%, але не нижче від прожиткового мінімуму(проект закону "Про Державний бюджет України на 2010 рік передбачає прожитковий мінімуму з 1 квітня в розмірі 651 грн.), а також обмежити максимальну пенсію в абсолютному вираженні (6000 грн.) замість встановлення її на рівні 12 прожиткових мінімумів (7812 грн.).
        Далі – гірше. Вважається необхідним призупинення виплати дострокових пенсій до досягнення встановленого законом пенсійного віку, а також замороження спеціальних пільгових пенсій і доплат, які перераховуються з Державного бюджету. Вам ніщо це не нагадує?.
        Крім того, пропонується можливість скасувати підвищення пенсії на 1% за кожен рік трудового стажу, який перевищує 20 років для жінок і 25 років чоловіків, та обкласти пенсії податком на доходи фізичних осіб. Серед заходів економії є і зниження коефіцієнту страхового стажу від 1,35 до 1,2%(для вже існуючих пенсіонерів) або встановлення його на рівні 1%("Страховий стаж ─ період, протягом якого особа підлягала державному соціальному страхуванню…” ЗУ " Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування ”).
       Серед можливих найважливіших структурних заходів з перегляду системи нарахувань пенсій, згідно надісланого листа, зазначається наближення пільгових пенсій до загальної пенсійної формули, збільшення необхідного стажу для отримання мінімальної пенсії до 25-30 років для жінок і до 30-35 років для чоловіків. А також поступове підвищення пенсійного віку для жінок від 55 до 60 років, з підвищенням у 6 місяців на рік, починаючи з 2009 року.
        Слід зауважити, що це вже друга спроба Уряду зекономити кошти Державного бюджету за рахунок військовослужбовців. 22 грудня 2009 року в Верховній Раді України з ініціативи екс-прем’єр міністра Юлії Темошенко було зареєстровано законопроект за №3519, що передбачав схожі нововведення. Однак вистачило і одного дня щоб відкликати законопроект.
        В контексті даних змін варто розглянути й те, що наближення пенсійного віку в Україні до Європейських країн є вкрай необґрунтованим. Адже на відміну від європейців середній вік життя середньостатистичного українця значно нижчий: 61-63 роки для чоловіків та 72 роки для жінок. Тобто чоловіки ледь-ледь доживають до пенсійного віку, а вийшовши на пенсію практично її не отримують. Як зазначає директор соціальних програм Центру Разумкова Людмила Шангіна, підвищення пенсійного віку аж ніяк не вирішить економічних проблем — навпаки. "Коли загрожує безробіття, підвищувати пенсійний вік нерозумно й економічно невиправдано, тому що в нас молодь без роботи. Якщо підвищимо пенсійний вік саме цього року, то в нас не лише не побільшає робочих місць, а ще й пенсіонери не звільнятимуть робочі місця”, — каже вона.
         Схоже на те , що уряд замість пошуку джерел наповнення пенсійного фонду, вирішив піти не таким складним шляхом ─ шляхом зниження рівня соціального захисту військовослужбовців та й взагалі усіх громадян України. Запропонована програма "економії” має на меті "викреслити” людей, які мають право на пенсію та зробити так, що б громадяни України не доживали до пенсійного віку. Такі зміни не потрібно проводити під егідою пенсійної реформи, їх потрібно запроваджувати під гаслом: не має пенсіонерів ─ не має проблем у пенсійного фонду!


Андрій ПСУЙ

Портал українських офіцерів - СПІЛКА ОФІЦЕРІВ УКРАЇНИ

Переглядів: 3972 | Додав: Spilka_OU | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 4
4 Наталія  
0
треба йти, бо нема чого втрачати

3 Петро  
0
Саме і треба, щоб уйшло 40 тисяч. На стільки буде скорочено армію. І не треба буде давати гарантії тим військовослужбовцям, що будуть писати рапорти на звільнення за особистим бажанням. Така влада і такі піддані.

2 Александр  
0
Как только примут закон о повышении возраста на пенсию для силовых структур.та сразу начнется массовый уход из армии и Украина потеряет свои вооруженые силы, не верите проверте только потом чиновники будут искать и уговаривоть чтобы вернутся.

1 Володимир  
0
Конституцію хтось читає ? Неможно погіршувати вже иснуючи права громадян. Як жити пенсіонеру, який вийшов на пенсію у 45 років, а тепер влада хоче зробити так щоб йому нічого не платити? Маразм Будемо зустрічатися у суди у т.ч. міжнародному

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
www.krosou.at.ua © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz