П`ятниця, 19.04.2024, 21:03
                    
Головна Реєстрація Вхід
Вітаю Вас, Гість · RSS
Меню сайту


Новини порталу українських офіцерів.


Наша кнопка



Код кнопки

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
 
Головна » 2010 » Листопад » 26 » Відбулося вшанування героїв Базару
22:08
Відбулося вшанування героїв Базару
Всеукраїнська громадська організація «Спілка офіцерів України» спільно із громадською організацією "Українська Народна Рада” провела 21 листопада акцію вшанування пам’яті героїв ІІ-го Зимового походу Армії Української Народної Республіки. В селищі Базар Народницького району Житомирської області (на місці розстрілу червоноармійцями за наказом комбрига КОТОВСЬКОГО та ВЧК, 359 учасників Зимового походу) відбулася панахида та поминальний мітинг, на який прибули делегації з 18 областей м. Києва та Севастополя, члени СОУ та УНРади, інших громадських організацій і партій.
Голова СОУ полковник В.БІЛОУС, відкриваючи мітинг, відзначив, що СОУ традиційно, із року в рік опікується меморіальним комплексом героїв ІІ-го Зимового походу в с.Базар, а Голова УНРади М.ПОРОВСЬКИЙ у виступі зазначив, що на цьому святому для кожного українця місці, политому кров’ю героїв-борців за Українську державу, всі поминальні заходи повинні проводитись тільки під державними, а не партійними прапорами. Учасники мітингу скандували: "Геть партійні прапори”. Але прикро, що кілька десятків партійців "Свободи”, котрі не зробили жодного внеску в підготовку проведення заходу, не виконали цю вимогу всіх учасників мітингу, а їх місцевий лідерчук ще й приписав собі проведення цієї акції у публікаціях на сайтах електронних ЗМІ. Надзвичайно прикро, що партійні амбіції, в гонитві за Тим, щоб вивищити свою групку, роблять це навіть на гробах борців за волю України.
Промовці звернули увагу присутніх на мітингу заступнику голови Народницької райдержадміністрації та селищному голові, що пам’ятник, побудований на могилі Героїв коштом Об’єднання українських вояків Британії, не внесений досі до державного реєстру.
Незабутні враження залишили в серцях всіх присутніх велика кількість молоді. А пісні у виконанні молодого бандуриста Данила МЕЛЬНИКА з Полтавщини, який ще підлітком вперше заспівав стрілецьких і повстанських пісень на цьому святому місці, зразу підхопили всі присутні. Чудовий жіночий хор "Всеукраїнського об’єднання ветеранів” з м. Житомир закінчив поминальні урочистості виконанням патріотичних пісень – Гімну українського стрілецтва "Червона калина” та реквієму "Коли ви вмирали, вам дзвони не грали”.
І вже після урочистостей величезний заряд патріотичної енергії всім учасникам мітингу подарували представники організації «Патріот України». Вони порадували не тільки своїм війсковим одностроєм, але й бойовим вишколом та мистецтвом ведення двобою з холодною зброєю, яке було продемонстровано не у показовому, а у реальному режимі повного контакту (тільки зброя була безпечна у вигляді спеціальних макетів – ножів із спец. матеріалу) ще більше зміцнили віру в те, що майбутнє України стане українським.
За зовнішніми оцінками, в заході взяли участь представники таких організацій:
Спілки офіцерів України, Української народної ради, УНА-УНСО, КУН, «Патріот України», МНК, УНП, «За Україну!», Молодго Руху, «Патріот-захисник Батьківщини», Молодіжний націоналістичного конгресу, Української партії, Всеукраїнського об’єднання ветеранів, партії ВО «Свобода»… та багато патріотів з різних інших громадських і політичних організацій, що прибули до Базару без партійної символіки, за покликом серця, самостійно згуртованими групами на особистому транспорті.


На світлинах:


Хвилина мовчання.


Голова СОУ полковник В.БІЛОУС веде урочистий захід.


Покладання квітів.


Петро ЛИСЕНКО, полковник, м. Кривий Ріг; Використано інформацію прес-служби СОУ, прес-служби УНРади.

Промінь Просвіти

Переглядів: 715 | Додав: Spilka_OU | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
www.krosou.at.ua © 2024
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz